Hoe haal je klanten binnen voor jouw bedrijf?

door | jul 7, 2018

Heb jij jouw dromen nagejaagd en ben jij jouw eigen bedrijf gestart? Wat goed van je! Echt heel leuk om te horen! Maar hoe haal je klanten binnen voor jouw bedrijf? Ik denk dat dit één van de eerste vragen is die je gaat hebben, wanneer je net bent begonnen met ondernemen. Misschien heb je nog niet zoveel klanten als dat je zou willen, of misschien heb je er nog geen één binnengehaald.

Het eerste wat je moet doen is: NIET STOPPEN!! Het mag dan wel een hele makkelijke uitweg zijn, maar je wilt je droom om een ondernemer te zijn toch niet opzeggen?! Lees deze 5 paragrafen door en je weet het antwoord op de vraag “Hoe haal je klanten binnen voor jouw bedrijf?”

Je denkt misschien dat je al voldoet aan alle 5 de eisen, maar lees ze eens aandachtig door, want misschien kun je toch nog het een en ander verbeteren.

#1 EEN PROFESSIONELE WEBSITE

Okay, dit is misschien wel een duhh-moment. Maar als je het volledige antwoord wilt weten op de vraag “Hoe haal je klanten binnen voor jouw bedrijf?”, dan hoort dit gedeelte er toch zeker bij! Een professionele website is het meest belangrijke element wat jouw bedrijf nodig heeft om kanten binnen te halen. Dezer dagen kom je ook al een heel eind met een Facebook pagina of een Instagram account, maar met een mooie website komt jouw bedrijf veel beter voor de dag. Klanten nemen je serieuzer als je als bedrijf een mooie (en professionele) website hebt. Althans, dat is wat ik doe!

Tegenwoordig zijn er veel systemen waarmee je zelf een website kunt bouwen. En als je vastberaden bent om een website te DIY’en, zorg er dan voor dat je investeert in een goed thema, want je wilt natuurlijk niet dat je website er crappy of onprofessioneel uit ziet. Want ja, op die manier wordt het wel een lastig verhaal om klanten binnen te halen.

Kies je er liever voor om jouw website te laten ontwikkelen door een expert? Dat is top! Op die manier weet je dat je website geoptimaliseerd is voor alle schermen, dat het er fantastisch uit komt te zien en dat de website snel zal laden.

Ben je op zoek naar een website designer? Bekijk dan eens de diensten die ik aanbiedt. Wellicht kan ik je helpen!

#2 EEN GOED E-MAILADRES

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt, maar het is zoooo belangrijk! Als ik interesse toon in een dienst of product en ik krijg een antwoord via een persoonlijk e-mailadres of familie e-mailadres, dan neem ik ze gelijk een stuk minder serieus. En als ik dat denk, dan denken andere klanten dat waarschijnlijk ook.

Om even twee voorbeelden te noemen: babe21@hotmail.com of robchantalenkinderen@gmail.com. Je zou eigenlijk nooit dit soort e-mailadressen moeten gebruiken namens je bedrijf, want het ziet er onprofessioneel uit.

Als je al een website met hosting hebt, dan kun je in veel gevallen bij de hosting ook een e-mailadres instellen. Veelal is dit gratis. Als het niet gratis is, dan kost het vaak maar een paar Euro, dus dat mag geen excuus zijn 😉 Vind je het lastig om een e-mailadres in te stellen via de hosting provider? Neem dan eens een kijkje bij G-Suite, de zakelijke e-mailvariant van Gmail. 

#3 PORTFOLIO

Het derde punt wat ik wil benoemen is het portfolio. Ieder bedrijf heeft een portfolio nodig. Waarom? Omdat potentiële klanten graag willen zien waar ze hun geld aan uitgeven. Daarnaast willen ze niet alleen zien hoe goed jouw werk is, maar willen ze ook weten of jouw style in hun straatje past. Op die manier weten ze gelijk of jij de juiste persoon bent voor de klus.

Ik hoor je denken… “Wat moet ik doen als ik nog geen portfolio items heb?” Nou, dat is simpel! Je creëert een paar portfolio items. Bedenk een leuk project voor jezelf en ga daar mee aan de slag. Wil je liever werk voor anderen verrichten? Ga dan voor een goedkope prijs (of gratis) aan de slag voor vrienden of familie. Zo bouw je snel een portfolio op.

En onthoudt goed dat je niet alles in je portfolio hoeft te stoppen. Soms gebeurt het dat je aan een project werkt wat qua stijl niet helemaal bij je past. In dat geval hoef je het niet in je portfolio te doen. Ik zou er alleen projecten aan toevoegen waar je zelf heel trots op bent en die aansluiten bij de style die je wilt uitdragen en waar je je in de toekomst vaker op wilt richten.

#4 REVIEWS

Reviews zijn letterlijk bewijs van hoe goed jij bent in wat je doet en zijn onmisbaar voor jouw bedrijf. Want voordat een potentiële klant geld gaat investeren in jouw product of diensten, willen ze (hoogstwaarschijnlijk) reviews lezen van klanten die hun voor zijn gegaan. Althans, dat wil ik zelf altijd!

Daarnaast zorgt een goede review ervoor dat jij betrouwbaar overkomt. Wees dus trots op de reviews die je krijgt en plaats ze op de website, op social media en waar je ze verder maar kwijt kunt. Aanbevelingen van vorige klanten is het beste reclamemiddel dat er is. Het kan daarnaast leiden tot veel nieuwe klanten, door bijvoorbeeld mond tot mond reclame.

#5 (ZELF)VERTROUWEN

Het laatste wat je nodig hebt is: VERTROUWEN! En ja, dat kan wel eens lastig zijn in het begin, omdat je nog niet veel ervaring hebt.

Je moet altijd vertrouwen hebben in jezelf en de producten die je verkoopt. Want je kunt namelijk geen product verkopen als je er zelf niet in gelooft. En maak je ook zeker geen zorgen over de prijzen die je vraagt voor jouw producten. Als jij zelfverzekerd overkomt, dan heeft de klant het er wel voor over!

Wanneer je het eindproduct oplevert, doe dat dan ook met zelfvertrouwen. Misschien krijg je wel feedback van de klant, maar dat is juist goed. Feedback en advies kun je altijd goed gebruiken bij de komende projecten waar je aan gaat werken. Neem hun advies dus ter harte en onthoudt goed: des te meer ervaring je opdoet, des te meer zelfvertrouwen je krijgt in je werk!

Nu weet je het antwoord op de vraag “Hoe haal je klanten binnen voor jouw bedrijf?”

Heb jij de 5 punten al helemaal op orde binnen jouw bedrijf? Als dat niet het geval is, haast je dan naar je computer & ga aan de slag! 😉

Volg me op social media

Instagram Facebook Pinterest

Waarom jouw nieuwsbrief een huisstijl moet dragen

Zorg ervoor dat jouw nieuwsbrief niet saai en gewoontjes is. Jouw lezers moeten jouw bedrijf onthouden, serieus nemen en je wilt dat ze jouw bedrijf leren kennen, dus neem het uiterlijk van je nieuwsbrief serieus!

Download the free checklist by subscribing to my newsletter

I agree with the Privacy Policy

I want to subscribe to the newsletter to download the free checklist 

YAY! In a few seconds you'll get an email, so you can download the free checklist!

Download de gratis checklist door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief zodat ik de gratis checklist kan downloaden

YAY! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin de link naar de gratis checklist!