“Waarom zou ik starten met bloggen voor mijn bedrijf?”

door | jul 2, 2018

Ben je net begonnen met je eigen bedrijf en vraag jij je het volgende af: “Moet ik nu wel of niet starten met bloggen voor mijn bedrijf?” Dan help ik je graag verder!

Bloggen voor mijn bedrijf? JA! Een dikke JA! Waarom? Omdat blogs goede en unieke content zijn, die je bijna overal kunt plaatsen. Dit betekent dat je veel website bezoekers kunt aantrekken door middel van bloggen. Het is de makkelijkste manier om met regelmaat unieke content te plaatsen, waar je wilt! You can’t go wrong with blogging!

Maar er poppen waarschijnlijk een paar vragen bij je op: “Welke onderwerpen kies ik voor het bloggen voor mijn bedrijf?”, “Wie gaat er überhaupt mijn blogs lezen?” en “Hoe begin ik met bloggen voor mijn bedrijf?”.

Je moet gewoon beginnen. Schrijf je eerste blog, plaats hem op de website en blijf blogs schrijven. Je kunt de blogs later altijd nog aanpassen als je er niet helemaal tevreden over bent. En vergeet niet: oefening baart kunst!

Je moet ook wel wat geduld hebben met bloggen. Want er kan wel wat tijd overheen gaan voordat je resultaten ziet. Maar het belangrijkste is: stop niet! Deel de nieuwe blogs op alle social media platformen en je zult merken dat er na verloop van tijd veel bezoekers je website binnenkomen via blogs. Vervolgens analyseer je welke blogs het beste presteren en over dat onderwerp ga je meer blogs schrijven.

Ben je overtuigd om te beginnen met bloggen voor jouw bedrijf? Nee? In dat geval geef ik je 6 verschillende antwoorden op de vraag “Waarom zou ik starten met bloggen voor mijn bedrijf?”:

#1 JEZELF ALS EXPERT OP DE KAART ZETTEN EN VERTROUWEN WINNEN

Dit komt je vast bekend voor; je koopt niet iets van iemand die je niet vertrouwt. Uuuuhm, ja. Maar wat heeft dat te maken met bloggen voor mijn bedrijf? 

Als je begint met bloggen over een onderwerp dat gerelateerd is aan jouw producten of diensten, dan zien de lezers dat je veel verstand hebt van hetgeen wat jij verkoopt. Ze lezen waarschijnlijk jouw blog omdat ze op zoek zijn naar informatie. En als jij ze de juiste antwoorden geeft, dan zet dat jou op de kaart als expert in wat je doet. Wanneer de lezers vervolgens jouw tips en advies opvolgen, dan vertrouwen ze jou. En dit kan vervolgens resulteren in meer verkopen!

Een andere manier om vertrouwen te winnen is door middel van reviews en een portfolio. Dit is perfect voor wanneer je al iets langer een bedrijf hebt, maar als je net begint is dit een lastig karwei. In dat geval adviseer ik je om nuttige blogs te schrijven, met gratis tips of goodies. Mensen houden van freebies!

#2 SEO BOOSTEN

De tweede reden om te starten met bloggen voor jouw bedrijf is: het boosten van SEO (zoekmachine optimalisatie). Een van de beste dingen om te doen – om een hogere ranking in Google te krijgen – is het met regelmaat plaatsen van unieke content.

Hoe groter jouw website is, hoe meer pagina’s jouw website telt en hoe meer woorden erop te vinden zijn, des te beter Google ‘m kan ranken. Daarnaast is het natuurlijk zo dat wanneer jij veel blogs op je website hebt, des te eerder mensen jou kunnen vinden wanneer ze ergens naar zoeken binnen de zoekmachines.

Je zou dus kunnen zeggen dat bloggen goed is voor de SEO, dat dit kan leiden tot meer website bezoekers, wat weer kan resulteren in meer verkopen!

Wil je meer weten over hoe je de SEO kan verbeteren? Lees dan deze blog.

#3 EEN EIGEN FAN BASE OPBOUWEN

Als je met regelmaat blogs post op jouw website (laten we zeggen 1 x per week), dan komen er op een gegeven moment mensen vanzelf terug naar jouw website om te kijken of er alweer een nieuwe blog is. Deze volgers/fans zien jou als hun expert en zullen ook eerst op jouw website gaan zoeken naar bepaalde info dan op Google! Dat zijn pas goals! (Hoe ik dit weet? Omdat ik een van die mensen ben die dat soort dingen doet, haha!)

Dus, na een bepaalde tijd bouw je een eigen fan base van volgers op. Deze zullen eerst jouw website bekijken voordat ze gaan Googlen naar bepaalde diensten/producten in jouw sector. Dit komt doordat ze jouw blogs erg waardevol vinden en omdat ze jou zijn gaan vertrouwen.

Maar dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Het zal veel tijd en energie kosten voordat je zover bent. Je zou kunnen zeggen dat bloggen een investering is die je over een langere periode pas gaat terugverdienen.

#4 EEN MANIER OM PRODUCTEN TE VERKOPEN

Okay, even open kaart spelen hier… Ik HAAT het om mezelf te promoten en die sales taken op mij te nemen, maar bloggen maakt het al een stuk makkelijker.

Wanneer ik een blog schrijf over een onderwerp dat gerelateerd is aan mijn producten of diensten, dan kan ik een link in mijn blog plaatsen die daarnaar verwijst, zonder dat het zo commercieel overkomt. Ik biedt mijn lezers immers waardevolle (gratis) content aan, maar als ze net wat meer hulp nodig hebben dan kunnen ze ervoor kiezen om mij in te schakelen. Op deze manier is het promoten van mijzelf een stuk makkelijker geworden.

Om een voorbeeld te geven: wanneer ik blog over het designen van een website in WordPress, kan ik een link toevoegen naar mijn Website Design Pakket. Een uitkomst voor mensen die het bouwen van een website willen uitbesteden. Daarnaast is het ook nog eens goed meegenomen voor de SEO, want interne links zijn ook pluspunten! Een win-win situatie dus!

Je kan het onderstaande schema volgen als je een nieuw onderwerp wilt kiezen voor jouw volgende blog:

  • Kies een onderwerp voor de blog en vraag jezelf af of dit jouw ideale doelgroep zou aantrekken.
  • Schrijf waardevolle content voor de doelgroep, waardoor zij jou gaan vertrouwen en gaan zien als expert.
  • Voeg een call-to-action toe, waardoor jouw verkopen kunnen stijgen. 

#5 WEET WAT JOUW DOELGROEP WIL

Wanneer je een paar blogs hebt gepost, kun je analyseren hoe ze presteren. Hiervoor kun je tools gebruiken zoals Google Analytics of Pinterest Analytics (en ja, je zou Pinterest moeten gebruiken!). Je kunt zien welke blogs het beste presteren, welke de meeste likes krijgen en welke het meest worden gedeeld etc.

Door te analyseren kun je erachter komen waar jouw doelgroep het meeste van houdt, waar hun interesse ligt en waar ze meer van willen zien. Schrijf meer over de onderwerpen die goed scoren, zodat jij snel kunt groeien.

Houd het ook in de gaten als mensen vragen stellen. Als je namelijk vaak dezelfde vraag krijgt, zou het slim zijn om er een blog over te schrijven. Of nog beter: een betaald product lanceren die de vragen beantwoord.

#6 E-MAIL LIJSTEN LATEN GROEIEN

Heb je nog geen e-mail lijst? Zet er dan snel een op! Want het laten groeien van jouw e-mail lijsten gaat hand in hand met bloggen.

Als je je bedrijf echt snel wilt laten groeien, moet je je ook focussen op het laten groeien van jouw e-mail lijst. En dit is niet zo lastig als dat het klinkt!

Plaatst meerdere opt-in mogelijkheden op jouw website en zorg ervoor dat je ze ook plaatst in jouw blog. Want veel van de website bezoekers komen jouw website binnen door middel van een blog.

Gebruik algemene opt-ins op de website en gebruik opt-ins waar mensen iets voor terugkrijgen, zoals een freebie. Die doen het fantastisch voor het verzamelen van e-mailadressen! Het beste is een freebie die aansluit bij het onderwerp van de blog. Je zult merken dat jouw e-mail lijst onwijs hard gaat groeien!

Natuurlijk zijn er veel meer redenen om te starten met bloggen voor jouw bedrijf…

Maar om eerlijk te wezen denk ik dat dit de 6 belangrijkste redenen zijn om met bloggen te beginnen.

0 reacties

Volg me op social media

Instagram Facebook Pinterest

Waarom jouw nieuwsbrief een huisstijl moet dragen

Zorg ervoor dat jouw nieuwsbrief niet saai en gewoontjes is. Jouw lezers moeten jouw bedrijf onthouden, serieus nemen en je wilt dat ze jouw bedrijf leren kennen, dus neem het uiterlijk van je nieuwsbrief serieus!

Download the free checklist by subscribing to my newsletter

I agree with the Privacy Policy

I want to subscribe to the newsletter to download the free checklist 

YAY! In a few seconds you'll get an email, so you can download the free checklist!

Download de gratis checklist door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief zodat ik de gratis checklist kan downloaden

YAY! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin de link naar de gratis checklist!