SEO verbeteren voor jouw blog of website: makkelijker wordt het niet!

door | mrt 16, 2018

Als je niet het onderste uit de kan haalt wat betreft SEO, dan kan het lastig zijn om jouw publiek te bereiken vie zoekmachines. Als potentiële klanten ‘google-en’ naar producten of diensten die jij aanbiedt, dan wil je graag op de eerste pagina met zoekresultaten komen te staan toch? Ik geef je graag wat tips over hoe jij gemakkelijk kunt werken aan je SEO. SEO verbeteren voor je blog of website was nog nooit zo makkelijk! 

Wat is SEO?
SEO is is de afkorting voor Search Engine Optimization. Als je je best hebt gedaan op de SEO van jouw website, dan zal deze hoger eindigen in Google. En dat willen we allemaal wel toch?

Yoast SEO
Voor sommige van jullie zal dit een duidelijk ‘duhhh’-momentje zijn. Maar er zijn nog genoeg mensen met een blog of website die nog geen gebruik maken van Yoast SEO. Yoast SEO is een (GRATIS!) WordPress plugin die je kunt installeren op jouw website. Zodra je het hebt geïnstalleerd, doet de plugin het technische werk. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste zoekwoorden gebruiken en deze in de blog/webpagina te plaatsen, de META beschrijving aanpassen, het zoekwoord in de titel gebruiken en wellicht de URL er op aanpassen.

De plugin gebruikt rode, oranje en groene bolletjes (net als een stoplicht) om aan te tonen of je een goede SEO hebt voor jouw blogpagina of webpagina. Als er nog ruimte is voor verbetering, dan geeft de Yoast SEO plugin dit aan. De plugin vertelt je bijvoorbeeld om een extra H2 tag toe te voegen, de META beschrijving aan te passen, ALT-tekst en titels te gebruiken voor afbeeldingen of om je zoekwoord aan te passen. Het kan je niet makkelijker worden gemaakt!

SEO verbeteren met de juiste zoekwoorden
Het kan soms lastig zijn om het juiste zoekwoord te vinden waar jij je op wilt focussen en waarop jij gevonden wilt worden binnen de zoekmachines. Maar het is wel ontzettend belangrijk dat je zoekwoorden uitkiest! Welke zoekwoorden gebruiken mensen als ze zoeken naar jouw product of dienst? Welke zoekwoorden hebben al veel concurrentie? Dit kun je allemaal uitzoeken door Google’s Zoekwoorden Planner te gebruiken.

Vul het zoekwoord waar jij je op focust in het zoekwoord-veld van Yoast SEO, gebruik het zoekwoord in de tekst van de blog of pagina, in de titel van het bericht/pagina, in de META beschrijving en het liefst ook nog in de URL en de ALT-tekst van de afbeeldingen die je op de pagina hebt.

Hoe vaker je het zoekwoord gebruikt, des te beter wordt je gevonden in de zoekmachines.

Zoekwoorden in H2 titels
Naast dat je het gekozen zoekwoord hebt gebruikt in de tekst is het ook handig om het te gebruiken in de H2 titels. En om verwarring te voorkomen: H2 titels zijn de kopjes die je gebruikt boven paragrafen, zoals in deze blog: ‘Wat is SEO?’, ‘SEO verbeteren met de juiste zoekwoorden’ etc.

De titel van de blog of webpagina is altijd in H1 (heading 1). Google zoekt altijd eerst naar een H1 op jouw (blog)pagina en vervolgens scant die de pagina op H2, daarna H3 etc. Daarom is het belangrijk om ook de zoekwoorden in H2 titels te gebruiken.

META beschrijving
De Yoast SEO plugin maakt het erg makkelijk om de META beschrijving aan te passen. Dit is de beschrijving die een zoekmachine laat zien wanneer jouw pagina wordt getoond. Voor het beste resultaat gebruik je max 160 woorden en gebruik je het zoekwoord in de beschrijving. Een handige tip is om wat extra zoekwoorden in de beschrijving te gebruiken zodat je ook daar op gevonden kunt worden.

ALT-tekst en titels van afbeeldingen
SEO verbeteren kan op nóg een manier: namelijk het gebruik van titels en ALT-tekst bij afbeeldingen. Wanneer jij een uitgelichte afbeelding gebruikt in jouw blog kun je zodra je deze upload de titel en ALT-tekst hiervan aanpassen. (Dit kan overigens bij alle afbeeldingen die je gebruikt op de website). Zo hebben de zoekmachines weer een extra manier om jouw content te vinden op het web.

Gebruik Google’s tool: Search Console
Gratis in gebruik en mega handig! Search Console houdt jouw website volledig in de gaten. Zit er ergens een error? Dan krijg je daar een  melding van en kun je dat gaan verbeteren op jouw website. Daarnaast toont Search Console aan hoe vaak jouw website wordt gevonden in zoekresultaten en hoeveel impressies er al zijn geweest. 

Succes met het verbeteren van jouw Search Engine Optimalization!

0 reacties

Volg me op social media

Instagram Facebook Pinterest

Waarom jouw nieuwsbrief een huisstijl moet dragen

Zorg ervoor dat jouw nieuwsbrief niet saai en gewoontjes is. Jouw lezers moeten jouw bedrijf onthouden, serieus nemen en je wilt dat ze jouw bedrijf leren kennen, dus neem het uiterlijk van je nieuwsbrief serieus!

Download the free checklist by subscribing to my newsletter

I agree with the Privacy Policy

I want to subscribe to the newsletter to download the free checklist 

YAY! In a few seconds you'll get an email, so you can download the free checklist!

Download de gratis checklist door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief zodat ik de gratis checklist kan downloaden

YAY! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin de link naar de gratis checklist!