10 websites met gratis stock foto’s die je voor álles mag gebruiken

door | mrt 20, 2018

Tegenwoordig zijn visuals op je website ontzettend belangrijk! Websitebezoekers willen mooie foto’s of illustraties zien van jou, jouw werk, wat jou inspireert en ga zo maar door. Dat is ook de reden waarom ik startende ondernemers adviseer om een fotograaf in te huren voor het maken van mooie foto’s. Deze kun je vervolgens gebruiken voor je website, social media kanalen en voor andere marketing doeleinden.

“Maar ik heb geen budget om een fotograaf in te huren, omdat ik nog maar net ben begonnen  met ondernemen.” Klinkt je dat bekend in de oren? Dat kan ik me goed voorstellen. En dat is ook precies de reden waarom ik de onderstaande 10 websites met je wil delen. Op deze websites kun je namelijk gratis stock foto’s downloaden!

#1 Pixabay
Met meer dan 300.000 high-resolution foto’s kom je hier vast een perfecte foto tegen die jij kunt gebruiken.

#2 Pexels
Pexels verzamelt gratis stock foto’s en publiceert deze op hun website. Allemaal in hoge resolutie en en verschillende formaten te downloaden.

#3 Unsplash
Alleen maar high-resolution foto’s, die je voor ieder doeleinde mag gebruiken. Ze uploaden iedere dag maar liefst 10 nieuwe gratis stock foto’s!

#4 Stockvault
Stockvault biedt niet alleen gratis stock foto’s aan maar ook texturen, patronen en illustraties. Je mag deze allemaal gratis gebruiken.

#5 StockSnap
StockSnap is één van mijn favorieten! Het maakt gebruik van handige categorieën en alle foto’s zijn in hoge resolutie. Ze mogen gebruik worden voor zowel persoonlijke als commerciële doeleinden.

#6 FoodiesFeed
Meer dan 900 foto’s van eten! Perfect voor de food-lovers en food-bloggers! Hoogstwaarschijnlijk vind jij hier het perfecte plaatje van eten of drinken.

#7 ISO Republic
ISO Republic biedt duizenden foto’s aan die je gratis mag gebruiken.

#8 Jay Mantri
Je mag zijn foto’s en films voor alles gebruiken. De meeste afbeeldingen en video’s zijn gemaakt in de buitenlucht, maar je vindt er ook wel food- en sport-gerelateerde foto’s.

#9 New Old Stock
Gratis vintage foto’s uit de publieke archieven. Gratis te gebruiken, zonder restricties!

#10 Magdeleine
Als je op zoek bent naar een ‘magische’ foto van de natuur, mensen, dieren, technologie of architectuur dan ben je bij Magdeleine aan het juiste adres. Iedere dag wordt er een nieuwe gratis stock foto ge-upload.

PS: Controleer voor de zekerheid altijd even of je het beeldmateriaal inderdaad gratis mag gebruiken.

Waar download jij het liefst gratis stock foto’s?

0 reacties

Volg me op social media

Instagram Facebook Pinterest

Waarom jouw nieuwsbrief een huisstijl moet dragen

Zorg ervoor dat jouw nieuwsbrief niet saai en gewoontjes is. Jouw lezers moeten jouw bedrijf onthouden, serieus nemen en je wilt dat ze jouw bedrijf leren kennen, dus neem het uiterlijk van je nieuwsbrief serieus!

Download the free checklist by subscribing to my newsletter

I agree with the Privacy Policy

I want to subscribe to the newsletter to download the free checklist 

YAY! In a few seconds you'll get an email, so you can download the free checklist!

Download de gratis checklist door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief zodat ik de gratis checklist kan downloaden

YAY! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin de link naar de gratis checklist!