De 8 belangrijkste web pagina’s voor startende ondernemers

door | apr 9, 2018

Ben je bezig met het opzetten van je eigen bedrijf? Gaaf! Een website voor je nieuwe bedrijf maken kan alleen best wel lastig zijn. En het gaat dan niet alleen over design (zegt de webdesigner zelf), maar ook over de content en over de belangrijkste web pagina’s die jouw website nodig heeft.

Ik heb een lijst opgesteld met de 8 belangrijskte web pagina’s die iedere startende ondernemer nodig heeft op zijn of haar website. En natuurlijk geef ik jullie graag wat tips over wat jullie met deze 8 belangrijkste web pagina’s kunnen doen.

#1 Homepagina

Okay, okay, deze had je zelf waarschijnlijk al op je lijstje gezet. Maar toch noem ik hem even, want het is de meest belangrijke pagina van allemaal! Ik bekijk de homepagina als samenvatting van de hele website. Je wilt een beetje over jezelf vertellen, over het bedrijf, over de producten en diensten en over wat je tot nu toe hebt gedaan.

Daarnaast zijn de uitstraling en de content van de homepagina van belang omdat het vaak de eerste indruk is die een bezoeker krijgt van jouw website of bedrijf. En natuurlijk wil je de bezoeker inspireren en hem of haar langer op jouw website laten rondkijken.

In mijn ogen is het belangrijk dat je alle informatie die je op de homepagina geeft vrij kort houdt. Dus een kleine ‘over mij/ons’, een korte omschrijving van de diensten, etc. De langere omschrijvingen komen dan wel op de desbetreffende pagina’s.

#2 Over mij / over ons

Dit is waarschijnlijk ook een pagina die je zelf al had uitgekozen. Maar veel starters vinden het lastig om hier invulling aan te geven. Hoeveel vertel je over jezelf? Willen mensen dat wel lezen?

Een ding is duidelijk… wanneer een bezoeker op jouw ‘over mij/ons’ pagina komt dan zijn ze geïnteresseerd in wat je doet en wie je bent. Want anders hadden ze inmiddels de pagina al wel verlaten. Dus wees niet verlegen en vertel over jezelf én je bedrijf! Maar vergeet zeker niet de focus te houden op wat jij voor de bezoeker kunt betekenen.

#3 en #4 Diensten of product pagina’s

Als je producten verkoopt of diensten aanbiedt (of beide) dan heb je hier een overzichtspagina voor nodig.

Als je meerdere diensten of producten verkoopt dan adviseer ik om daar ook verschillende pagina’s van te maken. Op de overzichtspagina kun je een korte omschrijving van de diensten kwijt en de langere omschrijving incl. reviews, prijzen, hoe het proces werkt etc. kun je kwijt op de desbetreffende pagina.

Zorg ervoor dat je meerdere call-to-actions hebt op de pagina. Het moet voor de bezoeker makkelijk zijn om contact met je op te nemen of om het product aan te schaffen. 

#5 Portfolio

Dit kan een lastige pagina zijn als je net begint met ondernemen, want je hebt nog geen portfolio opgebouwd. Maar het is zooooo belangrijk om er één te hebben. Helemaal wanneer je net begint, want dan heb je nog geen mond tot mond reclame en reviews.

Je kunt projecten in je portfolio zetten die je in het verleden hebt gemaakt, misschien zelfs wat schoolopdrachten. Of je kunt voor een klein prijsje werk gaan doen zodat je snel een portfolio op kunt bouwen.

Anyway, het is belangrijk om een portfolio te hebben. Je zult merken dat bezoekers sneller een dienst of product bij je afnemen als je kunt aantonen wat je tot nu toe hebt gedaan / gemaakt.

#6 Blog

Ik adviseer iedere ondernemer om te gaan bloggen, als je dat nog niet doet. Vandaar dat een blog pagina tussen de 8 belangrijkste web pagina’s staat bij mij.

Door te bloggen bereik je meer mensen, gaan de bezoekersaantallen omhoog en wordt je beter gevonden in zoekmachines, zoals Google.

Daarnaast is het nog leuk ook! En leerzaam! Voor iedere blog doe je kort onderzoek en je verwerkt alles in je eigen woorden. Hierdoor wordt je steeds meer een expert in wat je doet en verkoopt. Dit kan van pas komen bij het sluiten van een nieuwe samenwerking!

#7 Contact pagina

Allereerst: het moet MEGA MAKKELIJK zijn voor bezoekers om contact met je op te nemen. Ze willen niet tijd verdoen met het zoeken naar contact informatie. Als ze het niet snel genoeg vinden zullen ze de weg pagina wegklikken.

Voeg een contact formulier toe aan de contactpagina. Dit is een super makkelijke manier om contact op te nemen. Maar voeg voor de zekerheid ook je e-mailadres toe, want sommige mensen blijven dat een fijnere manier vinden.

Daarnaast vind ik het zelf altijd prettig als ik weet hoe lang ik moet wachten op een reactie. Dus ik vertel mijn bezoekers altijd binnen welke tijd ze een reactie mogen verwachten.

#8 Veelgestelde vragen / FAQ

Punt 8 is voor als je bedrijf al een poosje loopt en het steeds meer groeit en je steeds vaker vragen per e-mail krijgt.

Wanneer je bedrijf hard groeit, zul je merken dat je dagelijks een hoop e-mails krijgt en soms zelfs met dezelfde vragen. Het zal dan lonen om een pagina te hebben met veelgestelde vragen / FAQ (frequently asked questions). Dit zal je veel tijd besparen 😉

Als je er geen aparte pagina voor wilt aanmaken kun je het ook verwerken in een andere pagina. Bijvoorbeeld de contact pagina. In dat geval zou ik boven het contactformulier een FAQ toevoegen. 

Dus… dit zijn mijn suggesties. In mijn ogen zijn dit de 8 belangrijkste web pagina’s voor startende ondernemers.

Heb jij deze 8 belangrijkste pagina’s in jouw website verwerkt? Laat het met weten!

0 reacties

Volg me op social media

Instagram Facebook Pinterest

Waarom jouw nieuwsbrief een huisstijl moet dragen

Zorg ervoor dat jouw nieuwsbrief niet saai en gewoontjes is. Jouw lezers moeten jouw bedrijf onthouden, serieus nemen en je wilt dat ze jouw bedrijf leren kennen, dus neem het uiterlijk van je nieuwsbrief serieus!

Download the free checklist by subscribing to my newsletter

I agree with the Privacy Policy

I want to subscribe to the newsletter to download the free checklist 

YAY! In a few seconds you'll get an email, so you can download the free checklist!

Download de gratis checklist door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief zodat ik de gratis checklist kan downloaden

YAY! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin de link naar de gratis checklist!