Waarom jouw nieuwsbrief een huisstijl moet dragen

door | dec 17, 2017

Wanneer een websitebezoeker zich inschrijft voor jouw nieuwsbrief, dan is dit goed nieuws. Maar je moet er wel voor zorgen dat zo iemand zich niet direct weer gaat uitschrijven. Ga zorgvuldig om met het emailadres en zorg ervoor dat je de lezer waardevolle content stuurt, waar ze op zitten te wachten.

Over het algemeen zijn mensen voor aardig wat nieuwsbrieven ingeschreven, de meeste met een killer-look! Jij moet er dus voor gaan zorgen dat jij degene bent die opvalt tussen al deze nieuwsbrieven en dat ze jouw nieuwsbrief gaan lezen.

De nieuwsbrief die je de lezers toestuurt moet dus niet saai en gewoontjes zijn. Je wilt dat de lezers jouw bedrijf leren kennen en het serieus nemen. Dus je mag hier best wat aandacht aan besteden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van je logo, de huisstijl kleuren en leuke graphics!

Uiteraard help ik je graag op weg! Zorg ervoor dat je het onderstaande opneemt in je nieuwsbrief:

Op maat gemaakte banner
Een banner is zowel mooi als nuttig. Als de nieuwsbrief een mooi uiterlijk heeft wordt het vaker gelezen dan een saaie tegenhanger. Daarnaast houden lezers van visuals! Ook kun je in de nieuwsbrief banner de naam van je nieuwsbrief verwerken. Sommige bedrijven gebruiken namelijk een andere naam dan ‘nieuwsbrief’ omdat het origineler is. Zo heet mijn nieuwsbrief bijvoorbeeld Freckles’ Lounge.

Logo
Je wilt natuurlijk dat de lezers jouw bedrijf leren kennen. De eerste stap om merk bewustzijn te creëren is het gebruik van het logo. Maak jouw nieuwsbrief herkenbaar door het logo erin te verwerken. Dit is immers de grootste vertegenwoordiger van jouw merk!

Op maat gemaakte graphics
Handig om te gebruiken in een blog, social media posts, maar ook zeker voor in de nieuwsbrief! Maak het voor je lezers aantrekkelijk om het te bekijken en erop te klikken. Hierdoor kun je het ook goed gebruiken als call to action.

Link naar social media accounts
Als je actief bent op social media vergeet dan niet om naar de social media accounts te linken. De mooiste manier om dit te doen is d.m.v. social media iconen. Weet je niet waar je deze moet plaatsen? Wat dacht je van in de footer van de nieuwsbrief? Dit is een perfecte plek voor een call to action voor de social media accounts.

Succes met het stylen van de nieuwsbrief!
Zou je wel wat hulp kunnen gebruiken bij het designen van de nieuwsbrief?

0 reacties

Volg me op social media

Instagram Facebook Pinterest

Waarom jouw nieuwsbrief een huisstijl moet dragen

Zorg ervoor dat jouw nieuwsbrief niet saai en gewoontjes is. Jouw lezers moeten jouw bedrijf onthouden, serieus nemen en je wilt dat ze jouw bedrijf leren kennen, dus neem het uiterlijk van je nieuwsbrief serieus!

Download the free checklist by subscribing to my newsletter

I agree with the Privacy Policy

I want to subscribe to the newsletter to download the free checklist 

YAY! In a few seconds you'll get an email, so you can download the free checklist!

Download de gratis checklist door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief zodat ik de gratis checklist kan downloaden

YAY! Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin de link naar de gratis checklist!